Diyabet Nedir? Şeker Ölçüm Cihazı ile Şeker Takibi Nasıl Yapılır?
Diyabet (Şeker Hastalığı) Nedir?
Ülkemiz de pek çok orta yaşlı insanın mağdur olduğu bir hastalık türü olan diyabet, pankreas adlı organın yeterli insülin üretememesinden kaynaklı oluşur. Kişinin yediği besinlerin içerisinde bulunan şekerin kana geçememesi durumunda ortaya çıkar ve ömür boyu sürer.
Nasıl Ortaya Çıkar?
Diyabet, bazı insanlarda doğuştan oluşan bir durumdur. Tıp bilimi bu durumu genetik faktörlere bağlamaktadır. İleri seviyelerde böbrek yetmezliğine ve kalp hastalıklarına sebep olabilir. Gençlikte yenen sık rafine şeker ve kan damarlarını tıkayıcı potasyum içerikli gıdalar diyabetin başlangıcında en etkili faktördür. Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, fazla şeker tüketiminde komaya neden olur.
Diyabet 2 kısma ayrılır. Tip1 diyabet hastalarda genellikle 30 yaş öncesinde başlar ve kesinlikle insülin kullanılması gerekir. Tip2 diyabet ise 40 yaş sonrasında aşırı kilo, ırsi bulaşma, düzensiz beslenme gibi sebeplerden ortaya çıkmaktadır.
Gizli Şeker Nasıl Ortaya Çıkar?
Diyabet hastalığının en tehlikelisi olan gizli şeker, tip2 diyabet hastalarının en fazla boğuştuğu problemdir. Nasıl ortaya çıkacağı belli olmadığı için önlem almak oldukça zordur. Aynı zamanda hastalığın kalıntıları 5 yıl öncesinde kendini gösterebilir ve bu nokta da tedavi çok çok önemlidir. Peki diyabet nedir ve Gizli şeker ile alakası var mıdır? Esasen gizli şeker hastalığı takip etmek için kan şekeri ölçümü hekimler tarafından düzenli olarak yaptırılmaktadır. Diyabet kategorisinde yer almayan gizli şeker genelde tip2 hastalarının muzdarip olmasından dolayı da diyabet kategorisine girebilir.
Şeker Hastalığının Belirtileri
Diyabet hastalığı belirtileri iki farklı model de değişiklik göstermektedir.
Tip1 diyabet hastalarında gözlenen belirtiler;
- Aşırı susama
- Sık idrara çıkma
- Kilo kaybı
- Mide bulantısı
- Baş dönmesi
- Dehidrasyon sorunu
- Sık acıkma
- Hızlı nefes alışverişi olarak kendini belli eden tip1 diyabet hastalığı ani ve dehşet verici olarak ortaya çıkmaktadır.
Tip2 diyabet hastaları belirtileri ise;
- Sık idrara çıkma
- Susama ve sık su içme
- İlerleyen durumlar da açlık hissi
- Görme kaybı
- Mide bulantısı ve halsizlik
- Şeker yeme isteği
- Kilo alma veya hızlıca verme
Olarak ortaya çıkmaktadır. Tip2 diyabet hastaları için birincisine göre tedavi daha kolay bir aşamada olup, insülin iğne kullanımı erken tanı da gerekmez. İlk tanı doktor kontrolü altında şeker ölçüm cihazı ile yapılmaktadır.
Şeker Hastalığının Tedavisi
Diyabet hastalığının tedavisi son derece önemli olmakla beraber basit bir süreçtir. Hastanın kendisine dikkat etmesi ve doktorun önerdiği insülin ilaçlarını ve iğnesini düzelince kullanması hayatî önem taşımaktadır. Diyabet tedavisi sonucu iyileşen hastalar olmakla beraber, hastalığı tamamen yok etmenin tedavisi ise henüz geliştirilememiştir.
Şeker Ölçüm Cihazı Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Şeker ölçüm cihazı kanımızdaki şeker yani glikoz miktarının ölçümünü yapan cihazdır. Medikal ürün satışı yapan mağazalarda rahatlıkla bulabileceğimiz bu ölçüm cihazı genel olarak şeker hastalarının çokça kullandığı tıbbi bir cihazdır. Şeker ölçüm cihazlarının ölçüm stripleri ve delici lanset iğneleri mutlaka her kullanımda yenisi ile değiştirilmelidir. Şeker ölçümü yaparken sırasıyla önce şeker ölçüm cihazına strip takılır. Ardından parmağımızı deleceğimiz lanset iğnesi ile parmak delinir ve parmak kan çıkartmak için biraz sıvazlanır. Parmaktan çıkan kan ölçüm stribinin analiz gözüne damlatılır. Birkaç saniye bekledikten sonra şeker ölçüm cihazının ekranında şeker değerinizi görebilirsiniz.
Şeker Ölçüm Cihazı ile Nasıl ve Ne Zaman Ölçüm Yapmalıyım?
Şeker ölçüm cihazı ile yaptığınız şeker ölçümü sıklığınız kişinin diyabetik durumu ile ilgilidir. Düzenli olarak ölçülmesi gereken diyabetik kişiler açlık ve tokluk şeker değerlerini sık sık kontrol etmelidirler. Doktor tavsiyenize göre günde birkaç kere ölçüm almanız istenilebilir.
Şeker Ölçüm Cihazına Güvenebilir Miyim?
Şeker ölçüm cihazları doğru ölçüm değerleri vermesi gereken hassas tıbbi cihazlardandır. Kaliteli olarak tabir edilen arızası olmayan cihazların ölçümlerine güvenilebilir. Şeker ölçüm cihazları medikal ürün satışı yapan mağazalardan alınmalıdır. Firmamızdan almış olduğunuz şeker ölçüm cihazlarına güvenebilir ve gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Pilleri eskimiş olan ölçüm cihazları ölçüm yapamayacak olduğundan mutlaka pil değişimlerini yapmalısınız. Kullanmış olduğunuz ölçüm çubuklarının son kullanım tarihlerini mutlaka kontrol ediniz. Tarihi geçmiş olan ölçüm striplerini kullanmayınız.
Şeker Ölçüm Cihazı Çeşitleri
Şeker ölçüm cihazları günümüzde rahatlıkla ulaşabileceğimiz cihazlardır. Ergonomik yapıları sayesinde çantamızda hatta cebimizde bile taşıyabileceğimiz boyutlarda şeker ölçüm cihazları görmek artık mümkün. Daha çok pil ile çalışan bu cihazların batarya sistemli ve adaptörle çalışan modelleri de artık satılıyor. Çeşitli marka ve modellerde şeker ölçüm cihazlarını incelemek ve satın almak için firmamızı arayabilir, detaylı bilgi alabilir ve sipariş verebilirsiniz.
Uygun Fiyatlı Şeker Ölçüm Cihazı
Uygun fiyatlı şeker ölçüm cihazları araştırırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar var. Öncelikle satın almış olduğunun cihazın ölçüm strip çubuklarını tekrar bulabiliyor olmalısınız. Ölçüm stripleriniz bittiğinde yenisini alamazsanız şeker ölçüm cihazınızı kullanamazsınız. Önemli olan bir diğer konu ise servis merkezleridir. Dönem dönem kalibrasyon ve onarım gerektirebilen şeker ölçüm cihazlarının işlemlerini servislerinde yaptırabileceğinizden servisinin bulunup bulunmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uygun fiyatlı şeker ölçüm cihazlarını incelemek ve bilgi almak için 0216 396 99 96 numaralı telefonu arayabilir, sipariş vererek ürün tedarik edebilirsiniz.
Maltepe Medikal Ürünler
Medikal Ürün Merkezi
Telefon: 0216 396 99 96
Whatsapp: 0554 493 43 43
E Posta: destek@medikalurunmerkezi.com
Web Sitesi: medikalurunmerkezi.com
Adres: Fındıklı Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, No: 180/A Maltepe-İstanbul