Hasta Oksijen Tüpü Nasıl Kullanılır?
Hastaların kullandıkları oksijen tüpleri genel olarak çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle kullanılır. Örnek verecek olursak solunum yetmezliği, koah, astım, akut baş ağrısı gibi rahatsızlıkları olan kişiler oksijen tüpü kullanırlar.
Bu kullanılan oksijen tüpleri kesinlikle doktor tavsiyesinde ve doktor gözetiminde doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Bilinçsiz kullanılan oksijen tüpleri kişilere zarar verebilir, beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir.
Peki hastalar bu oksijen tüplerini nasıl kullanırlar? Burada size Hasta Oksijen Tüpü Nasıl Kullanılır adım adım anlatacağız. Doktorun tavsiye ettiği süre ve seviyede almak üzere bir oksijen tüpü temin edebilirsiniz. Oksijen Tüpü satın almak için bize ulaşabilirsiniz. Hasta oksijen tüpü olarak tabir edilen bu oksijen tüpleri çeşitli litrelerde bulunur. Hasta ihtiyaç duyduğu zamanlarda hasta oksijen tüpünü kendisi açıp kullanabilir.
Hasta Oksijen Tüpünü Kullanmak Zor Mu?
Hasta oksijen tüplerini kullanmak oldukça kolaydır. Hasta oksijen tüpünü kullanmadan önce öncelikle ellerimizin temiz ve yağsız olduğunu kontrol etmeliyiz. Unutmayalım ki oksijen tüplerine kesinlikle yağlı elle dokunulmaz.
Hasta oksijen tüpünün üzerinde takılı olan basınç düşürücü manometrenin ayar kısmını kapatıyoruz. Ardından oksijen tüpünün üzerinde bulunan ana vanasını saat yönünün tersine yani sol tarafa doğru açıyoruz. Daha sonra oksijen tüpünün üzerinde takılı olan basınç düşürücü manometrenin ayar vanasından doktorumuzun uygun gördüğü seviyeyi ayarlıyor yine uygun gördüğü süre kadar oksijen tüpünü kullanıyoruz.
Uygun süre kadar oksijen tüpünü hastamız kullandı, şimdi sıra oksijen tüpünü kapatmada. Önce oksijen tüpünün üzerinde takılı olan basınç düşürücü manometrenin ayar kısmını kapatıyoruz Ardından oksijen tüpünün üzerinde bulunan ana vanasını kapatıyoruz. Ana vanayı kapattıktan sonra oksijen tüpünün üzerinde takılı olan basınç düşürücü manometrenin ayar kısmını tekrar açarak manometrenin içerisinde bulunan fazla havayı tahliye ediyoruz. Oksijen tamamen manometreden çıktıktan sonra tekrar ayar kısmından kapatabiliriz.
Hasta Oksijen Tüpünü 1 Sene Kullanmadım Bozulmuş Mudur?
Hasta oksijen tüpünüzü ihtiyaç duymadığınız için uzunca bir süre kullanmadınız. Ama şimdi tekrar ihtiyaç duyuldu. Peki uzun süre bekleyen oksijen tüpü kullanılır mı? İçerisindeki oksijen bozulmuş mudur? Çelik oksijen tüpleri tarihleriyle de ilgili olarak zaman içerisinde paslanmalar, korozyonlar yapabilir. Oksijen tüpünüzün dışı temiz olabilir ancak içini göremezsiniz. Oksijen tüpünüz içerisinden korozyon ve pas yapmaya başladıysa içerisinde barındırdığı oksijeni de etkileyecektir. Bu yüzden uzun süre bekleyen hasta oksijen tüpleri içi dolu olsa bile kullanılmamalıdır. Değiştirilmeli, yeniden dolum yapılmalı veya gerekli test ve temizliklere tabii tutulmalıdır.